Hatha Yoga Mijdrecht

Wat is Hatha Yoga ?


Er is al jaren een soort hype gaande rondom Yoga waar veel mensen in meegezogen worden. Enerzijds heel positief,  anderzijds is het goed om ook kritisch te zijn en is het belangrijk ook die geluiden te laten horen zodat je niet achter een trend aanrent, maar weloverwogen kunt beslissen of dit iets voor je is. Yogadocent is (nog) geen beschermd beroep in Nederland. Dat wilt zeggen dat iedereen ook zonder opleiding yogales mag geven, wat niet zonder risico is. 


Hatha Yoga Mijdrecht onderscheid zich door te onderwijzen in de oude wijsheden met gedegen kennis en ruim 30 jaar ervaring. Hiervoor heb ik een HBO-niveau opleiding gevolgd (bij Saswitha en diverse andere erkende opleidingen) en ben tot de hoogste categorie erkend gediplomeerd en aangesloten bij de beroepsvereniging VYN. 


Yoga is één van de oudste Oosterse leringen die rond 2000 tot 1500 voor Christus in geschriften zoals de “Rig Veda” beschreven werd.  En uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn . Kenmerkend van Hatha yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en heeft een grote diversiteit aan betekenissen. Waaronder samenbrengen, verenigen en tot evenwicht brengen.  

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek  je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. 

Door bewust van de adem te zijn, en deze te betrekken bij het opbouwen en uitvoeren van de ãsana’s, wordt je bewust waar persoonlijke barrières liggen. Op deze manier bepaalt ieder zijn eigen niveau en is er geen prestatie, zodat de eigen grenzen kunnen worden opgezocht en verlegd, maar niet over de grenzen wordt heen gegaan. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf.  Er zijn er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie, mindfulness en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat.  Van nature is yoga Holistisch, Spiritueel  maar niet zweverig.


Yoga is de manier om een juiste balans te vinden tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. 

Wordt bewust van wie je werkelijk bent.

Contact:


info@hathayogamijdrecht.nl  06-81925818

K.v.K. 53343735

Molenland 15 Wilnis/Mijdrecht, 3648 NN


Brenda is aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten Nederland. Dat houdt in dat diverse verzekeringsmaatschappijen geheel of gedeeltelijk de contributie kunnen vergoeden.  VYN nummer: 4212.

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK