Ooracupunctuur

Ooracupunctuur of Auriculotherapie†is een combinatie van Chinese & Westerse visie van acupunctuur en bestaat uit het druk uitoefenen aan het oor om het zelfregulerende of zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen.††Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten, waarmee de interne organen & systemen beinvloed kunnen worden daardoor is het effectief bij het reduceren van pijnklachten of het verminderen van chronische†en andere lichamelijke klachten.†Uit onderzoek is gebleken dat ooracupunctuur een effectieve manier is om chronische en acute pijn te verlichten.†

De vaak voorkomende behandelbare klachten zijn:

-† † † †Allergie, Hooikoorts

-†††††††Overgangsklachten/ Hormonale klachten

-†††††††Burn-out en stress gerelateerde klachten

-†††††††Schouderklachten / Tennis elleboog†† † † †

-†††††††Ontstekingen / Immuunsysteem† † † † †

-†††††††Eczeem

-†††††††Maag en Darmklachten

-†††††††Ondersteuning bij stoppen met roken

-†††††††Ondersteuning van de bloedsuikerspiegel

Een consult is €20,- en duurt ongeveer een half uur, en kan overdag in overleg gemaakt worden en indien wenselijk gecombineerd met andere therapieŽn.†Neem gerust contact op voor meer informatie, en wat de†mogelijkheden zijn.

info@hathayogamijdrecht.nl of†06-81925818


animatie-1

Het principe van de ooracupunctuur is gebaseerd op het reflexmechanisme. Plaatselijk druk uitoefenen op een punt†leidt tot een reactie. Behandeling gebeurt†door de reflexpunten van het uitwendige oor te stimuleren, door steriele wegwerpnaalden welke na ongeveer 30 minuten worden verwijderd†of er kan gebruik gemaakt worden van een verblijfsnaald. †(Deze kunnen†gedurende enkele dagen tot weken blijven zitten).†Ook mogelijk zijn†kleine metalen balletjes of zaad die met een pleister worden vastgezet op de oorschelp.

Acupunctuurpunten komen overeen met de 'trigger'-punten van het zenuwstelsel waar veel zenuwen bij elkaar komen. Een acupunctuur naald veroorzaakt via prikkeling van het autonome zenuwstelsel o.a. een afgifte van endorfines welke zorgen voor een pijnstillend effect in het lichaam. Pijn is ťťn van de† voornaamste signalen van functionele storing van het centraal zenuwstelsel. De naald normaliseert deze functie, en heeft een homeostatisch effect en zorgt ervoor dat stoffen zoals neurotransmitters in het zenuwstelsel vrijkomen. In de hersenen en het ruggenmerg komen endorfines, kerosine en noradrenaline vrij met als resultaat een verminderde pijngewaarwording en†een verminderende spierspanning, daardoor verbeterd het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

© Currenttime 2020