Mindfulness

Mindfulness is een moderne westerse naam voor aandachts-oefening en wordt door therapeuten gebruikt ter bestrijding van piekeren, depressie of burn-out.Kabat-Zinn (de ontwikkelaar van het moderne Mindfulness) heeft bij de ontwikkeling van zijn bekende methode elementen van Zen en Yoga gebruikt.

Mindfulness is geen vage dagdromerij.Deze techniek wordt al ten minste 2.000 jaar toegepast in het Boeddhisme. De aandachtstraining komt uit deVipassana(smṛti in Sanskriet),en is erop gericht je te brengen tot bewustwording van het nu zoals het werkelijk is.

Mindfulness is evenmin een methode om nooit meer stress of angst te kennen,Je wordt door de aandacht te vestigen op je eigen lichaam, adem, zintuigen, gedachten en emoties teruggebracht naar de realiteit. waarbijje leert dat zulke gevoelens een onvermijdelijk deel van het leven zijn. En leer je anders om te gaan met aangename en onaangename gebeurtenissen.

vukeleku header-1

De Therapie is 9 keer een training, Essentieel bij de trainingen is dat je de oefeningen van de training ook thuis uitvoert.

De Vipassana is een onderdeel van het zogenaamde Achtvoudigepad. Hoewel mindfulness wortels heeft in het boeddhisme hoef je geen kennis van het boeddhisme, zen, vipassana, yoga of welke oosterse filosofie of meditatietechniek dan ook te hebben.

De lessen zijn €45,- en duren gemiddeld een uur, en worden volledig naar de persoonlijke mogelijkheden aangepast.

Neem gerust contact op voor meer informatie, en wat demogelijkheden zijn.

info@hathayogamijdrecht.nl of 06-81925818

Ik ben als docent aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten Nederland, dat houd in dat er diverse verzekerings maatschappijen geheel of een deel de contributie kunnen vergoeden.

Currenttime 2019