Wat is Yin Yoga of Restorative yoga

Yin yoga is een stille en statische yoga beoefening, die vanuit de kennis van de chinese geneeskunst komt. De Restorative Yoga is een moderne naam en stroming waarvan de grondlegger de indiase leraar B.K.S. Iyengar is.

Yin-vorm Het heeft een andere uitgangspostitie en inzicht dan de Hatha Yoga waardoor het een fijne combinatie wordt, en wat toegankelijker is voor ouderen of mensen die meer de rustige houdingen willen.

Door in een asana een geruimte tijd te blijven kunnen de spieren zich ontspannen in de verschillende lagen van het bindweefsel en wordt er ruimte gecreŽerd. Het bindweefsel wordt gezien als de fysieke locatie van vele meridianen, waarvan is aangetoond dat ook emotionele herinneringen vast lijken te liggen in dit weefsel. Wanneer we langer verblijven in een yin pose lijkt het wel of een schild van ons afvalt en kan stagnatie wegsmelten. Wat meer soepelheid geeft in bindweefsel en de gewrichten.†

Ons bindweefsel heeft verschillende manieren nodig om gestimuleerd te worden, en gezond te blijven en yin yoga is daar een van. †Yin yoga is daarnaast een grote uitnodiging om dieper naar binnen te gaan, en meditatieve kwaliteiten te ontdekken.

artrose-punten

Voor mensen met gevoelige gewrichten zoals bijv. Reuma, Artrose of MS is deze les zeer geschikt. Daarnaast is Yin Yoga een geweldige balans voor onze Yange levensstijl.†

© Currenttime 2019