Waarom Hatha Yoga

Er is al jaren een soort Hype gaande rondom Mindfulness en Yoga waar veel mensen in meegezogen worden. Enerzijds heel positief, want het brengt je nu eenmaal veel. Anderzijds is het goed om ook kritisch te zijn en is het belangrijk ook die geluiden te laten horen zodat je niet als een kip zonder kop achter een trend aanrent, maar weloverwogen kunt beslissen of dit iets voor je is. Zowel Yogadocent als Mindfulness-trainer  zijn (nog) geen beschermde beroepen in Nederland. Dat wilt zeggen dat iedereen ook zonder opleiding yogales mag geven, wat niet geheel zonder risico is. Hatha Yoga Mijdrecht onderscheid zich door tot de hoogste categorie erkend gediplomeerd te zijn en aangesloten bij de beroepsvereniging VYN. (Daardoor is een eventuele vergoeding mogelijk van zorgverzekeraars.)waardoor we gedegen les kunnen geven met ruim 30 jaar ervaring,

Hatha Yoga is één van de oudste vormen die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt, van nature is het holistisch. Kenmerkend is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. 

Saswitha-keurmerk-webversie-200

Yoga is één van de oudste Oosterse leringen die rond 2000 tot 1500 voor Christus in geschriften zoals de “Rig Veda” beschreven werd. Het woord yoga komt uit het Sanskriet en heeft een grote diversiteit aan betekenissen. Waaronder samenbrengen, verenigen en tot evenwicht brengen, wat een prachtige beschrijving geeft van wat Yoga is. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek  je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieder niveau of mogelijkheden. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Daarnaast zijn er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie, mindfulness en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. Spiritueel is maar niet zweverig. 

Het is de manier om de juiste balans te vinden tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

© Currenttime 2020